Logo Staatsloterij

Staatslot uit Amsterdam blijkt 1 miljoen euro waard

Rijswijk, Rijswijk, 11 december 2020 - Bij de Staatsloterij XL trekking van 10 december is de hoofdprijs van 1.000.000 euro belastingvrij gevallen op een heel Staatslot dat is gekocht bij onze retailer Easy Shop de Aker in Amsterdam. Het winnende lotnummer is EX 55962.

"Je zult maar in één keer miljonair zijn", zegt Marjon Dissel- van Bragt, prijswinnaarbegeleider van de Staatsloterij. "Wat een geweldige afsluiter van dit jaar! We nodigen de gelukkige winnaar van harte uit om langs te komen op het hoofdkantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is. Hij of zij krijgt dan 'Eerste Hulp bij Geluk'."

Tijdens de trekking van donderdagavond vielen ook meerdere prijzen van 200.000 euro belastingvrij, onder andere in Zoetermeer, Almelo en in de gemeente Oldambt.

Over de XL-trekking
De XL-trekking is een extra trekking op iedere 10e van de maand, waaraan spelers voor 2,50 euro extra kunnen deelnemen en zo kans maken op prijzen van 100 euro tot 1 miljoen euro. De XL-prijzen zijn getrokken uit alle verkochte lotnummers en worden uitgekeerd als voor de XL-optie is betaald.

De Jackpot staat nu op 10,9 miljoen
De Jackpot is niet gevallen en staat bij de volgende trekking van 10 januari op 10,9 miljoen euro netto. De kans dat de Jackpot dan valt is 1 op 5.

Anonimiteit winnaars
Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.