Logo Nederlandse loterij

Vier winnaars Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2020

Rijswijk, Ieder jaar reikt Nederlandse Loterij de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs uit aan een sportief initiatief. Juist in deze onzekere coronatijd wil Nederlandse Loterij graag steun geven aan hun belangrijke werk om Nederland in beweging te krijgen. De jury heeft daarom besloten om alle vier de genomineerden als winnaars aan te wijzen. Het totale prijzengeld wordt onder hen verdeeld. Ieder initiatief ontvangt een cheque ter waarde van €16.250.

De vier winnaars op een rij
Het Danspaleis - Jaarlijks zorgt het Danspaleis ervoor dat zo’n 15.000 ouderen in Nederland plezier beleven aan dansen. Het Danspaleis bestaat uit verschillende formules, allen met als doel om ouderen van huiskamer tot dansfeest inclusief te houden en in beweging te brengen. Muziek en dans worden gebruikt als ijsbreker en als middel om ouderen te betrekken en te activeren.

Meet-n-Move - Meet-n-Move brengt kinderen van vluchtelingen samen met Nederlandse kinderen door hen gezamenlijk te laten sporten. Meet-n-Move leert kinderen al sportend om samen te werken, in een omgeving waarin iedereen gelijk is. Daarnaast maken ze spelenderwijs kennis met de Nederlandse cultuur, het verenigingsleven en de vrijwilligerscultuur.

Kantinebaas - Kantinebaas is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, de Nederlandse Tafeltennisbond, de Nederlandse Dart Bond en digitaal sportmarketingbureau Sportunity. De initiatiefnemers willen de Nederlandse werkvloeren op een leuke en eenvoudige manier in beweging brengen. Zij hebben daarvoor een app ontwikkeld waarin je collega’s kunt uitdagen voor een potje darten, pingpongen of biljarten in de kantine van kantoor. Zij richten zich op de ongebonden sporter.

De Onbeperkte Elfstedentocht - Stichting SandyMoves wil de met de Onbeperkte Elfstedentocht de Elfstedentocht mogelijk maken voor iedereen met een chronische ziekte of een beperking. Zij zijn ervan overtuigd dat mensen met een chronische beperking leven als topsporters en vinden het tijd dat zij ook worden onthaald als helden. Deelnemers kunnen de tocht lopend, op een tandem, in een rolstoel, een handbike, scootmobiel of welk hulpmiddel dan ook afleggen. Deelnemers kunnen er vijf dagen over doen.

Bibian Mentel, juryvoorzitter: “Met deze prijs zetten we elk jaar een bijzonder initiatief in het zonnetje: voor jong en oud en voor lichaam en geest. Lekker bewegen is voor veel mensen de sleutel tot het krijgen van een geluksgevoel. Ook voor mij heeft sporten altijd voor een extra dosis energie gezorgd. Het is een eer om dit jaar niet één maar vier initiatieven als winnaar te mogen uitroepen. Ik vind het heel fijn dat we met deze prijs sportieve initiatieven kunnen ondersteunen. Gefeliciteerd allemaal!”

Nederland in beweging
Nederlandse Loterij heeft als missie om Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken. Om deze missie extra kracht bij te zetten, reikt de grootste loterij sinds 2017 een prijs uit aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.