Logo Nederlandse loterij

Alexander Pechtold nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Nederlandse Loterij

Rijswijk, Alexander Pechtold (1965) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Nederlandse Loterij. Dit is besloten tijdens de aandeelhoudersvergadering van Nederlandse Loterij op 22 april jl. Pechtold volgt Jan Loorbach (1947) op, zijn zittingstermijn is afgelopen.

Pechtold is Algemeen Directeur bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en heeft een indrukwekkende politieke en bestuurlijke carrière doorlopen. “De raad van commissarissen is verheugd met de benoeming van Alexander Pechtold. Hij zal in de komende periode kennis maken met de organisatie en zijn brede kennis inzetten om Nederlandse Loterij verder te ontwikkelen”, aldus Jan Loorbach, scheidend voorzitter van de raad van commissarissen.

Alexander Pechtold: “Het is een eer om te mogen meewerken aan de toekomst van de grootste maatschappelijk georiënteerde, oer-Nederlandse kansspelorganisatie. Nederlandse Loterij heeft haar positie op de loterijmarkt bewezen. Met evenveel energie en vertrouwen wordt Nederlandse Loterij ook actief op de online-kansspelmarkt met een verantwoord aanbod.”

Niels Onkenhout (CEO Nederlandse Loterij) over de benoeming van Alexander Pechtold: “Het bestuur en de voltallige directie van Nederlandse Loterij zijn blij met de komst van Alexander Pechtold. Hij maakt kennis met een gezonde en toekomstgerichte organisatie, we kijken ernaar uit om met de RvC verder te bouwen aan onze positie in de kansspelmarkt.”

Zittingstermijnen verlengd
De zittingstermijnen van Annelies van Zutphen (1969) en Marjan Rintel (1968) zijn met 4 jaar respectievelijk 3 jaar verlengd.

Aandeelhouders van Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij kent 3 aandeelhouders: het ministerie van Financiën, sportkoepel NOC*NSF en de Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland waarin 18 goede doelen zijn verenigd op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn. Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele resultaat aan haar aandeelhouders. Op 11 mei 2021 maakt Nederlandse Loterij haar resultaten en afdracht over het jaar 2020 bekend.