Logo Eurojackpot

Eurojackpot-speler bij AH Veerplein in Vlaardingen wint ruim 45.000 euro

Rijswijk, Een Eurojackpot-speler die een lot kocht bij Albert Heijn Veerplein in Vlaardingen heeft met de trekking van vrijdag 5 november 2021 45.205,30 euro gewonnen.

De winnende getallen zijn 6 – 13 – 25 – 31 – 49, met 2 en 7 als bonusgetallen. De winnaar voorspelde de eerste vijf getallen goed, net als veertien andere spelers in Europa.

Jackpot
Een Duitse en Spaanse speler van Eurojackpot hadden alle getallen goed en delen de jackpot van 10 miljoen euro. Vrijdag 12 november staat de jackpot naar verwachting ook op 10 miljoen euro.

Oproep aan winnaar
De gelukkige winnaar wordt opgeroepen om zich te melden bij Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onder valt. Het gaat om een bruto geldprijs, de winnaar moet nog 29 procent kansspelbelasting betalen over dit bedrag. Nederlandse Loterij maakt de identiteit van prijswinnaars niet bekend.

Over Eurojackpot
Eurojackpot wordt gespeeld in achttien Europese landen. Iedere vrijdagavond is de trekking, met een jackpot die kan oplopen tot 90 miljoen euro. Eurojackpot is een spel van Nederlandse Loterij. In 2020 heeft Nederlandse Loterij 928,9 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2020 ging het om een bedrag van 168,5 miljoen euro.