Logo Staatsloterij

Hoofdprijs Staatsloterij van 30 miljoen valt in Tiel en Zwolle

Rijswijk, Bij de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij op 31 december 2020 is de hoofdprijs van 30 miljoen euro gevallen op twee halve Oudejaarsloten. De twee winnaars uit Tiel (Gelderland) en Zwolle (Overijssel) kochten hun Oudejaarslot online en zij ontvangen ieder 15 miljoen euro belastingrij. Het winnende lotnummer is FU 29954.

“Twee spelers van de Oudejaarstrekking van Staatsloterij kunnen 2020 met een feestje afsluiten. De inwoners uit Tiel en Zwolle kunnen zich vanaf nu multimiljonair noemen. Wij willen de winnaars van harte feliciteren met het winnen van de hoofdprijs. Het gaat hier om online spelers, dus de prijs wordt automatisch bijgeschreven op het bij Staatsloterij bekende bankrekeningnummer. Uiteraard nodigen we hen uit op ons kantoor in Rijswijk, voor advies en begeleiding bij hun nieuwe rijkdom”, laat prijswinnaarbegeleider Karen van Schie van Staatsloterij weten. De identiteit van de winnaars wordt niet bekendgemaakt.

Vorig jaar viel de hoofdprijs van 30 miljoen euro ook op twee halve Oudejaarsloten. De twee winnende Oudejaarsloten zijn toen verkocht in winkels in Krommenie (Noord-Holland) en Enschede (Overijssel).

Aantal verkochte Oudejaarsloten De Oudejaarstrekking is dit jaar weer enorm populair. Het is een belangrijk onderdeel van de Oudejaarstraditie. Staatsloterij heeft dit jaar ruim 7 miljoen Oudejaarsloten verkocht. In 2019 werden er 6,3 miljoen Oudejaarsloten verkocht. Dit gaat om hele en halve loten bij elkaar opgeteld.

Prijzenpakket
Het totale prijzenpakket van deze Oudejaarstrekking bedroeg meer dan 67,5 miljoen euro, inclusief 200 elektrische MINI’s. De Oudejaarstrekking heeft het grootste prijzenpakket van Nederland. Alle prijzen worden vrij van kansspelbelasting uitgekeerd.

Over Staatsloterij
Staatsloterij is onderdeel van Nederlandse Loterij. In 2019 heeft Nederlandse Loterij € 894,7 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 ging het om een bedrag van ruim € 173 miljoen.