Logo Staatsloterij

Inwoner uit provincie Friesland wint 26,3 miljoen met Staatsloterij

Rijswijk, Bij de Staatsloterijtrekking van 10 mei is de Mega Jackpot van 26,3 miljoen euro gevallen een heel Staatslot van een abonnee uit de provincie Friesland. De gelukkige prijswinnaar is in één klap multimiljonair. Het winnende lotnummer is BD 96091.

Het gaat om een abonneespeler, dat betekent dat het prijzengeld automatisch wordt overgemaakt naar de bankrekening van deze prijswinnaar. Staatsloterij nodigt deze speler ook uit om langs te komen op kantoor voor advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom.

Eerste hulp bij geluk
“We noemen dat Eerste Hulp bij Geluk" laat prijswinnaarbegeleider Sander van de Vooren weten. "Nieuwe (multi)miljonairs hebben vaak heel praktische vragen en wij helpen hen op weg om zo lang mogelijk, zoveel mogelijk plezier te hebben van hun prijzengeld. Ik hoop deze prijswinnaar binnenkort te mogen verwelkomen in onze prijswinnaarskamer."

Volgende trekking is op 10 juni
De volgende trekking is die van 10 juni aanstaande. De Jackpot staat dan op 7,5 miljoen euro.

Anonimiteit winnaars
Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.

Over Staatsloterij
Staatsloterij is onderdeel van Nederlandse Loterij. In 2019 heeft Nederlandse Loterij € 894,7 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 ging het om een bedrag van ruim € 173 miljoen