Logo Krasloten

Kraslot-speler in Amsterdam wint 50.000 euro netto

Rijswijk, Op donderdag 23 september is een van de hoofdprijzen van het Krasloten-spel ‘50x Cash’ opgehaald bij Nederlandse Loterij. De winnaar krijgt 50.000 euro netto en kocht zijn Kraslot bij CIGO van Vuure aan het Osdorpplein in Amsterdam.

“Met een kraslot 50.000 euro winnen, hoe lekker kan je week dan zijn”, zegt Peter van Boesschoten, persvoorlichter bij Nederlandse Loterij. “De gelukkige winnaar heeft laten weten het gehele bedrag apart te zetten voor de studie van zijn kinderen. Zo zie je dat je heel lang veel plezier kunt hebben van een mooie geldprijs.”

Krasloten is een van de zeven kansspelen van Nederlandse Loterij en is de enige loterij in Nederland waarbij spelers direct na aankoop van hun lot kunnen zien of ze prijs hebben. De prijzen van Krasloten zijn nettoprijzen. Het Krasloten-spel ‘50x Cash’ heeft een totale prijzenpot van 5.395.120 euro.

Nederlandse Loterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de identiteit van de prijswinnaar niet bekend.

Over Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de organisatie achter zeven bekende spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. In 2020 heeft Nederlandse Loterij € 928,9 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2020 ging het om een bedrag van € 168,5 miljoen.