Logo Krasloten

Kraslot-speler in Soest wint 30.000 euro netto

Rijswijk, Op donderdag 16 september is een van de hoofdprijzen van het Krasloten-spel ‘Magenta 7s’ geclaimd. De winnaar krijgt 30.000 euro netto en kocht zijn of haar Kraslot bij het Albert Heijn-filiaal aan de Tamboerijn in Soest.

“Hoe simpel kan het zijn? Na het doen van de boodschappen een kraslot kopen en vervolgens 30.000 euro rijker zijn. Ik kan mij zo voorstellen dat de winnaar op weg naar huis nog even een fles champagne heeft gekocht en vervolgens met een grote glimlach thuis kwam”, zegt Peter van Boesschoten, woordvoerder van Nederlandse Loterij. “Ik hoop de gelukkige speler snel op ons kantoor te verwelkomen, zodat we het gewonnen bedrag kunnen overmaken.”

Krasloten is een van de zeven kansspelen van Nederlandse Loterij en is de enige loterij in Nederland waarbij spelers direct na aankoop van hun lot kunnen zien of ze prijs hebben. Het Krasloten-spel ‘Magenta 7s’ heeft een totale prijzenpot van 919.150 euro.

De winnaar van de 30.000 euro wordt gevraagd zich te melden bij Nederlandse Loterij zodat het kraslot gecontroleerd kan worden en het prijzengeld kan worden uitbetaald. Nederlandse Loterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de identiteit van de prijswinnaar niet bekend.

Over Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de organisatie achter zeven bekende spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. In 2020 heeft Nederlandse Loterij € 928,9 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2020 ging het om een bedrag van € 168,5 miljoen.