Logo Nederlandse loterij

Nederlandse Loterij mag vanaf 1 oktober online kansspelen aanbieden

Rijswijk, Nederlandse Loterij mag vanaf 1 oktober 2021 online kansspelen aanbieden. De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft Nederlandse Loterij daarvoor een vergunning verleend. Vanaf die datum is het Nederlandse Loterij toegestaan live sportweddenschappen en online casinospellen aan te bieden.

Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij: “Ik ben trots dat we online kansspelen aan het gevarieerde spelaanbod van Nederlandse Loterij mogen toevoegen. Wij hebben 295 jaar ervaring met het aanbieden van kansspelen, waar heel veel Nederlanders elke dag plezier aan beleven. Wij staan voor verantwoord spelen; meedoen is leuk en moet ook leuk blijven. Jaarlijks keren we met al onze spelmerken miljoenen uit aan prijzengeld en geven we vrijwel ons gehele resultaat terug aan de Nederlandse samenleving. Dat maakt Nederlandse Loterij een unieke aanbieder, ook van online kansspelen.”

Vergunning 
Sinds 1 april is de Wet Kansspelen op afstand (Koa) van kracht. Deze wet maakt het mogelijk voor vergunde bedrijven om online kansspelen aan te bieden. 29 bedrijven dienden begin april een vergunningsaanvraag in bij de Ksa. Nederlandse Loterij is een van de eerste tien vergunninghouders voor het aanbieden van online kansspelen.

Over Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij geeft elk jaar vrijwel haar gehele resultaat aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan achttien goede doelen die zich richten op gezondheid, welzijn en beweging via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2020 ging het om een bedrag van 168,5 miljoen euro.