Logo Staatsloterij

Staatsloterij vergroot prijzenpot en verhoogt winkans

Rijswijk, Per 10 januari 2022 heeft Staatsloterij een nieuw prijzenpakket. Er komen veel prijzen bij van €100 tot en met €100.000. De totale winkans van deze prijzen bij elkaar opgeteld, verdubbelt. Het nieuwe prijzenpakket is tot stand gekomen op basis van klantenonderzoek van Staatsloterij. Daaruit kwam naar voren dat spelers van Staatsloterij graag meer kans willen maken op hogere prijzen. Om dit mogelijk te maken verhoogt Staatsloterij de prijs voor een heel Staatslot met 2,50 euro.

Het klantenonderzoek is uitgevoerd in 2021 waarbij spelers van Staatsloterij is gevraagd naar hun wensen en ideeën ten aanzien van de te winnen prijzen, de winkans en wat zij bereid zijn te betalen voor een Staatslot. Op basis van het onderzoek heeft Staatsloterij besloten haar prijzenpot te vergroten en het prijzenpakket aan te passen. De prijs voor een heel Staatslot wordt verhoogd met 2,50 euro. Het is voor het eerst sinds 2014 dat de prijs voor een Staatslot wordt verhoogd. De prijs voor een Staatslot zonder XL bedraagt vanaf de 10 januari-trekking € 17,50.

Prijzenpot loopt op tot zo’n 450 miljoen
In 2022 verwacht Staatsloterij dat de prijzenpot oploopt tot zo’n € 450 miljoen. Staatsloterij verwacht dus zo’n € 45 miljoen meer uit te keren ten opzichte van 2021. De omvang van de totale prijzenpot hangt samen met het aantal loten dat daadwerkelijk wordt verkocht.

Alle wijzigingen op een rij
Vanaf 5 november worden alle abonneespelers en winkeliers geïnformeerd over het nieuwe prijzenpakket. Op de pagina https://www.staatsloterij.nl/vernieuwing staat het nieuwe prijzenpakket uitgelegd.

Vanaf 11 december te koop
Vanaf 11 december 2021 kunnen spelers Staatsloten kopen voor de 10 januari-trekking. Dit is de eerste trekking waarbij het nieuwe prijzenpakket van toepassing is.