Logo Toto

Statement TOTO over inzetten op wedstrijdmomenten

Rijswijk, TOTO benadrukt dat inzetten op wedstrijdmomenten – zoals de eerste inworp en een gele of rode kaart voor een speler – geen onderdeel is van haar spelaanbod. Lees hier het gehele statement over inzetten op wedstrijdmomenten.

TOTO benadrukt dat inzetten op wedstrijdmomenten – zoals de eerste inworp en een gele of rode kaart voor een speler – geen onderdeel is van haar spelaanbod. TOTO staat voor verantwoord spelen en een eerlijke sport. Daar passen deze spelonderdelen niet bij. Dit naar aanleiding van berichtgeving in de media over spotfixing.

Geen weddenschappen op 'negatieve gebeurtenissen'
Volgens de vergunning verleend op basis van de Wet op de kansspelen (Wok) mogen er in Nederland geen weddenschappen op ‘negatieve gebeurtenissen’ worden aangeboden. Per 1 april 2021 is de Wet Kansspelen op afstand (Koa) in werking getreden. Het is sindsdien mogelijk om een vergunning aan te vragen voor het aanbieden van online kansspelen zoals live sports betting. Het is de verwachting dat in oktober de eerste vergunningen worden verstrekt. Het inzetten op 'negatieve gebeurtenissen' is door de invoering van de Wet Koa ook wettelijk verboden voor aanbieders van online kansspelen.

Bij TOTO kunnen spelers inzetten op wedstrijdelementen die direct verband houden met de uitslag. Alle wedopties zijn te vinden op de website van TOTO.