Logo Toto

TOTO-speler in Katwijk wint 15.625 euro

Goede voorspelling achtste finales EK Kroatië-Spanje en Frankrijk-Zwitserland

Rijswijk, De spectaculaire EK-voetbalavond van dinsdag heeft een TOTO-speler een geldprijs van 15.625 euro opgeleverd. Deze speler voorspelde dat zowel Kroatië-Spanje als Frankrijk-Zwitserland na reguliere speeltijd in een 3-3 gelijkspel zou eindigen. Bij Albert Heijn Zeilmakerstraat in Katwijk zette de speler één euro in op deze uitslagen.

‘Een mooiere voetbalavond dan dinsdag is eigenlijk niet voor te stellen. Maar toch werd die nog mooier voor deze TOTO-speler. Wij vragen de prijswinnaar om contact met ons op te nemen. En nodigen hem of haar graag uit op ons kantoor in Rijswijk om de geldprijs te kunnen uitbetalen’, aldus Tonny Dijkhuizen, prijswinnaarbegeleider van Nederlandse Loterij waar TOTO onderdeel van is.

Het betreft een bruto geldprijs waar de winnaar 30,1 procent kansspelbelasting over betaalt. TOTO stelt het belang van prijswinnaars voorop en maakt daarom nooit hun namen bekend.

Over TOTO
TOTO is een oer-Hollandse en in Nederland de enige legale aanbieder van sportweddenschappen. Elke dag is er een groot aanbod van sportwedstrijden waarbij de speler een voorspelling kan plaatsen. TOTO is één van de zeven spellen van Nederlandse Loterij. Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij via NOC*NSF een groot deel van haar resultaat aan de Nederlandse sport. In 2020 ging het om een bedrag van 45,2 miljoen euro.