Logo Lotto

Twee spelers delen Lotto Jackpot van 4,4 miljoen

Rijswijk, Op zaterdagavond 4 december is de Lotto Jackpot voor de zesde keer dit jaar gevallen. Dit keer stond de Jackpot op 4,4 miljoen. Twee abonneespelers hadden alle getallen goed voorspeld en delen dus deze grote prijs. Eén speler woont in Amsterdam. De andere speler komt uit Roosendaal.

“Met zo'n grote geldprijs wordt pakjesavond extra feestelijk voor deze prijswinnaars. Ik kan niet wachten om de winnaars te ontvangen en persoonlijk te kunnen feliciteren”, aldus Sander van de Vooren, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij.

Zesde keer dat de jackpot valt dit jaar
Het is de zesde keer dit jaar dat de Lotto Jackpot valt. In maart van dit jaar viel de Lotto Jackpot van 5,4 miljoen euro in de gemeente Zevenaar. Op 1 mei viel de Lotto Jackpot van 3,7 miljoen in Tiel en een week later, op 8 mei, viel de Lotto Jackpot van 2,5 miljoen in Rosmalen. Op 4 september won een inwoner uit Arnhem de Lotto Jackpot van 5,7 miljoen euro en een paar weken later op 24 september viel de jackpot van 2,9 miljoen euro.

Prijswinnaars blijven anoniem
Lotto stelt het belang van prijswinnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaars niet bekend. De winnaars ontvangen, indien gewenst, wel advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom. Winnaars van grote geldprijzen worden altijd uitgenodigd om langs te komen op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Lotto een onderdeel van is.

Bruto geldprijs
De Lotto Jackpot van 4,4 miljoen euro is een bruto geldprijs, dat betekent dat de winnaars over dit bedrag nog 29% kansspelbelasting moeten betalen.