Logo Lotto

Twee spelers van Lotto winnen ieder een hoofdprijs van 1 miljoen euro bij de trekking op Super Zaterdag

Rijswijk, Een inwoner van de gemeente Langedijk (Noord Holland) heeft een miljoen euro gewonnen bij de Lotto-trekking van zaterdagavond 30 oktober. De gelukkige winnaar is abonneespeler van Lotto. Er werd ook een winnend lot verkocht bij de Jumbo in Barendrecht. Ook deze Lottospeler won 1 miljoen euro bij de Lotto XL trekking.

“Dat is nog eens geluk hebben, twee kersverse miljonairs op één avond” zegt Sander van de Vooren, prijswinnaarbegeleider bij Lotto. “De prijswinnaar die zijn of haar lot heeft gekocht in Barendrecht nodig ik uit om langs te komen bij ons op kantoor, zodat we het prijzengeld over kunnen maken. De gelukkige aboneespeler uit gemeente Langedijk krijgt zijn of haar prijzengeld automatisch overgemaakt naar de eigen bankrekening.”

Super Zaterdag
Elke zaterdagavond vindt na de gewone Lotto trekking de Lotto XL trekking plaats. Elke laatste zaterdag van de maand is het Super Zaterdag bij Lotto. Er zijn dan niet één, maar twee Lotto trekkingen. Zo ook afgelopen zaterdag 30 oktober. Degene die het lot in Barendrecht had gekocht, won 1 miljoen euro bij de eerste Lotto XL trekking. De abonneespeler uit de gemeente Langedijk won zijn of haar prijs bij de tweede Lotto XL trekking.

Bruto geldprijs
De Lotto hoofdprijs van 1 miljoen euro is een bruto geldprijs. Dat betekent dat de winnaar over dit bedrag nog 29% kansspelbelasting moet betalen.

Anonimiteit winnaars
Lotto stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.