Logo Nederlandse loterij

Vier maatschappelijke projecten maken kans op 50.000 euro om Nederland in beweging te brengen

Rijswijk, Vier maatschappelijke projecten maken kans op de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs. De genomineerde projecten zijn Onbeperkte Evenementen, Ommetje app, Beter uit Bed en WhatsAAP. Het winnende project ontvangt een geldprijs van 50.000 euro. De jury maakt op 11 mei 2021 de winnaar bekend.

De jury van de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs bestaat uit prominente Nederlanders die verschillende sectoren vertegenwoordigen op het gebied van sport, gezondheid, welzijn en beweging: Pieter van den Hoogenband, Hedy d’Ancona, Marjan Olfers, Hugo Borst en Bibian Mentel. Op 29 maart is Bibian Mentel overleden. Zij heeft zich tot het laatste moment met veel passie en plezier ingezet als juryvoorzitter. Wij zijn haar daar zeer dankbaar voor. De jury heeft de inzendingen voor de prijs op basis van diverse criteria zoals impact, creativiteit, uitvoerbaarheid, moed en originaliteit beoordeeld. De volgende vier projecten zijn geselecteerd voor de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs 2021:

  • Onbeperkte Evenementen. Stichting SandyMoves wil met Onbeperkte Evenementen dat mensen met een chronische aandoening of beperking niet meer langs de zijlijn staan van sportevenementen, maar zelf deelnemen en in beweging komen.
  • Ommetje app. Dagelijkse wandelingen zorgen voor een betere vitaliteit en hersengezondheid. Hierdoor stijgt de productiviteit en krijg je meer energie. In de praktijk blijkt het lastig om dagelijks een klein wandelingetje te maken en daarom ontwikkelde de Hersenstichting samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder de Ommetje app.
  • Beter uit Bed. Bij Beter uit Bed (initiatief van Radboudumc) stimuleren zorgverleners de patiënt om actief bezig te zijn tijdens het verblijf in het ziekenhuis. Het doel op het gebied van bewegen is dat patiënten 900 stappen per dag zetten tijdens een ziekenhuisopname, omdat dit bijdraagt aan behoud van spierkracht en zelfredzaamheid.
  • WhatsAAP is een initiatief van Monkey Moves. Met WhatsAAP krijgen ouders op afgesproken tijden een beweegidee toegestuurd via WhatsApp. Daarnaast kun je op ieder gewenst moment appen met WhatsAAP voor kennis en beweegideeën voor de kinderen.

Nederlandse Loterij In Beweging Prijs
Nederlandse Loterij heeft als missie om bij te dragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Jaarlijks beloont zij een bijzonder initiatief dat Nederland in beweging brengt. Dit jaar wordt de prijs voor de vierde keer uitgereikt.