Logo Eurojackpot

Eurojackpot-speler bij AKO Den Bosch wint 114.620,20 euro

Rijswijk, Een Eurojackspot-speler, die een lot kocht bij AKO aan het Stationsplein in Den Bosch, heeft met de trekking van 11 februari 2022 114.620,20 euro gewonnen.

De winnaar voorspelde de eerste vijf getallen goed. Dat deden ook vijf Eurojackpot-spelers in andere Europese landen.

Oproep aan winnaar
Om te kunnen overgaan tot uitbetaling van de geldprijs wordt de gelukkige winnaar opgeroepen om zich met het lot te melden bij Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onder valt. Het gaat om een brutoprijs, waarvan 29 procent kansspelbelasting wordt ingehouden. Nederlandse Loterij stelt het belang van prijswinnaars voorop en maakt daarom hun gegevens niet bekend.

Jackpot
De jackpot van 20 miljoen euro is niet gevallen. Bij de volgende trekking van Eurojackpot op vrijdag 18 februari is de verwachte jackpotstand 32 miljoen euro.

Over Eurojackpot
Eurojackpot wordt gespeeld in achttien Europese landen. Iedere vrijdagavond is de trekking, met een jackpot die kan oplopen tot 90 miljoen euro. Eurojackpot is een spel van Nederlandse Loterij. In 2020 heeft Nederlandse Loterij 928,9 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele resultaat aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiƫn. In 2020 ging het om een bedrag van 168,5 miljoen euro.