Logo Staatsloterij

Hoofdprijs Staatsloterij van 30 miljoen valt in Amersfoort

Rijswijk, Bij de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij op 31 december 2022 is de Hoofdprijs van 30 miljoen euro gevallen een heel Staatslot dat gekocht is bij Primera Vathorst in Amersfoort. Het winnende lotnummer van de Hoofdprijs van 30 miljoen euro belastingvrij is EP 38033.

“Deze speler van Staatsloterij gaat als multimiljonair het nieuwe jaar in, dat is ongetwijfeld een onwerkelijk gevoel. We kunnen niet wachten om de winnaar te ontvangen en te feliciteren met het winnen van de Hoofdprijs van 30 miljoen euro. Ik nodig deze prijswinnaar uit om langs te komen bij ons kantoor in Rijswijk, voor advies en begeleiding om zo lang mogelijk zoveel mogelijk plezier te hebben van deze prijs”, laat prijswinnaar-begeleider Thomas van Vessem van Staatsloterij weten.

De winnaar wordt opgeroepen om een afspraak te maken om zijn of haar prijs op te halen. De winnaar ontvangt, indien gewenst, advies en begeleiding. Winnaars van grote geldprijzen worden altijd uitgenodigd om langs te komen op het kantoor van Nederlandse Loterij.

Vorig jaar viel de hoofdprijs op een heel lot dat online gekocht was door een inwoner uit regio Utrecht.

Record aantal Oudejaarsloten

De Oudejaarstrekking was weer enorm populair en hoort al net zo bij de viering van Oud & Nieuw als oliebollen en champagne. Het is een belangrijk onderdeel van de Oudejaarstraditie geworden. Staatsloterij heeft in 2021 7,1 miljoen Oudejaarsloten verkocht. Dit jaar zijn er 7.166.000 loten verkocht.

Over Staatsloterij
Staatsloterij is opgericht in 1726 en is daarmee de oudste loterij van Nederland. Jaarlijks zijn er 16 trekkingen; 12 reguliere trekkingen (elke 10e van de maand), de Koningsdagtrekking, de 1 juli-trekking, de 1 oktober trekking en de Oudejaarstrekking.

Staatsloterij is onderdeel van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. In 2021 heeft Nederlandse Loterij € 2.467 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2021 ging het om een bedrag van € 188 miljoen.