Logo Eurojackpot

Inwoner Brielle wint 602.950,10 euro met Eurojackpot

Rijswijk, Een inwoner van Brielle heeft 602.950,10 euro gewonnen bij de trekking van Eurojackpot van vrijdag 21 oktober. De speler kocht het winnende lot online via een abonnement. De getallen 2 –11 – 18 – 47 – 49 en de bonusgetallen 2 – 7 werden getrokken. De winnaar voorspelde de vijf getallen en één bonusgetal goed. Dat deden ook zes spelers in andere Europese landen.

Jackpot
De jackpot van 82 miljoen euro is niet gevallen. Bij de volgende trekking van Eurojackpot op dinsdag 25 oktober is de verwachte jackpotstand 91 miljoen euro.

Brutoprijs
Het gaat om een brutoprijs, waarvan 29 procent kansspelbelasting wordt ingehouden. Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onder valt, maakt de identiteit van de winnaar niet bekend.

Over Eurojackpot
Eurojackpot wordt gespeeld in achttien Europese landen. Iedere vrijdagavond is de trekking, met een jackpot die kan oplopen tot 120 miljoen euro. Eurojackpot is een spel van Nederlandse Loterij. In 2021 heeft Nederlandse Loterij 2.467 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele resultaat aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiƫn. In 2021 ging het om een bedrag van 188 miljoen euro.