Logo Staatsloterij

Inwoner Huizen wint 1 miljoen euro met Staatsloterij

Rijswijk, Bij de Staatsloterij-trekking van 10 april is de Hoofdprijs XL van 1 miljoen euro netto gevallen op een lot van een abonneespeler uit Huizen. Het winnende lotnummer is DD 62627.

Het prijzengeld wordt automatisch overgemaakt naar het rekeningnummer van de speler. Winnaars van grote geldprijzen worden uitgenodigd op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is. Hier ontvangen zij advies en begeleiding bij de nieuwe rijkdom. “Dit moet voor deze winnaar uit Huizen een droom zijn die uitkomt. Wij kunnen niet wachten om de winnaar te ontvangen en persoonlijk te kunnen feliciteren”, aldus Thomas van Vessem, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij.

Jackpot groeit naar 8,1 miljoen euro
De jackpot is vanavond niet gevallen en staat bij de volgende trekking op 10 mei op 8,1 miljoen euro belastingvrij. De kans dat hij dan valt is 1 op 6.

Anonimiteit winnaars
Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.

Over Staatsloterij
Staatsloterij is opgericht in 1726 en is daarmee de oudste loterij van Nederland. Jaarlijks zijn er 16 trekkingen; 12 reguliere trekkingen (elke 10e van de maand), de Koningsdagtrekking, de 1 juli-trekking, de 1 oktober trekking en de Oudejaarstrekking.

Staatsloterij is onderdeel van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. In 2020 heeft Nederlandse Loterij € 928,9 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2020 ging het om een bedrag van € 168,5 miljoen.