Logo Eurojackpot

Inwoner Malden wint 334.853,10 euro met Eurojackpot

Rijswijk, Een inwoner van Malden heeft 334.853,10 euro gewonnen bij de trekking van Eurojackpot van vrijdag 21 januari. De speler kocht het winnende lot online.

De getallen 2 – 5 – 9 – 29 – 32 en de bonusgetallen 2 – 4 werden getrokken. De winnaar voorspelde de vijf getallen en één bonusgetal goed. Dat deden ook zes spelers in andere Europese landen.

Jackpot
Twee spelers uit Duitsland en Litouwen hadden alle getallen goed en delen de jackpot van ruim 48 miljoen euro. Bij de volgende trekking van Eurojackpot op vrijdag 28 januari is de verwachte jackpotstand 10 miljoen euro.

Brutoprijs
Het gaat om een brutoprijs, waarvan 29 procent kansspelbelasting wordt ingehouden. Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onder valt, maakt de identiteit van de winnaar niet bekend.

Over Eurojackpot
Eurojackpot wordt gespeeld in achttien Europese landen. Iedere vrijdagavond is de trekking, met een jackpot die kan oplopen tot 90 miljoen euro. Eurojackpot is een spel van Nederlandse Loterij. In 2020 heeft Nederlandse Loterij 928,9 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele resultaat aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2020 ging het om een bedrag van 168,5 miljoen euro.