Logo Lotto

Inwoner Rijnsburg wint Lotto Jackpot van 9,3 miljoen euro

Rijswijk, Bij de Lotto-trekking van zaterdag 6 augustus is de Jackpot van 9,3 miljoen euro gevallen op een lot van een abonneespeler uit Rijnsburg. De prijswinnaar had de zes winnende getallen 2 – 8 – 21 – 24 – 38 – 43 goed voorspeld.

De winnaar wordt uitgenodigd op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Lotto onderdeel van is, en ontvangt ‘Eerste hulp bij geluk’; advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom. “Wat een prachtzomer voor de winnaar van de Lotto Jackpot. Wij kunnen niet wachten om de winnaar te ontvangen en persoonlijk te feliciteren”, aldus Tonny Dijkhuizen, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij.

Bruto geldprijs
De Lotto Jackpot van 9,3 miljoen euro is een bruto geldprijs. Dit betekent dat de winnaar over dit bedrag nog 29 procent kansspelbelasting moet betalen.

Prijswinnaars blijven anoniem
Lotto stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.

Over Lotto
Lotto is ’s werelds bekendste loterijspel. In Nederland vindt iedere zaterdag de Lotto-trekking plaats. Meespelen is eenvoudig, door zes getallen tussen de 1 en 45 te kiezen.

Lotto is onderdeel van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. In 2021 heeft Nederlandse Loterij 2.467 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2021 ging het om een bedrag van 188 miljoen euro.