Logo Nederlandse loterij

Nederlandse Loterij benoemt twee nieuwe commissarissen

Rijswijk, Per 1 januari 2023 treden Ada van der Veer en Steven Martina toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Nederlandse Loterij. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nederlandse Loterij heeft hen beiden benoemd. Marjan Rintel en Jan Albers zullen op dat moment hun commissariaat bij Nederlandse Loterij beëindigen.

Voorzitter van de RvC, Alexander Pechtold: “We zijn verheugd met de versterking van Ada en Steven in onze Raad van Commissarissen. Hun ervaring en expertise zullen zeer waardevol zijn. Ik ben blij dat zij zich willen inzetten voor Nederlandse Loterij. We zijn als RvC klaar voor de volgende stap. Daarnaast wil ik Marjan en Jan hartelijk danken voor hun jarenlange inzet en toegevoegde waarde voor de RvC van Nederlandse Loterij. Beiden hebben veel betrokkenheid en verbondenheid getoond en hebben een belangrijke bijdrage geleverd.”

Ada van der Veer is directievoorzitter bij Staalbankiers geweest, heeft als lid van de Hoofddirectie van Achmea aldaar het bankbedrijf vormgegeven en heeft ook directiefuncties bekleed bij KPN en Currence. Ada is nu onder andere voorzitter van de RvC bij Arcadis Nederland en voorzitter van de Raad van Toezicht bij Data Privacy Stichting. Eerder was zij o.m. voorzitter van de Monitoring Commissie Accountancy. Steven Martina is sinds 2016 CEO bij The Greenery. Voordat hij CEO werd heeft hij bij The Greenery diverse commerciële- en managementfuncties bekleed. Daarnaast is hij lid van de RvC van Europool Group.

De Raad van Commissarissen van Nederlandse Loterij bestaat per 1 januari 2023 uit Frida van Maagdenberg, Annelies van Zutphen, Steven Marina, Ada van der Veer en voorzitter Alexander Pechtold.

Aandeelhouders van Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij kent 3 aandeelhouders: het ministerie van Financiën, sportkoepel NOC*NSF en de Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland waarin 18 goede doelen zijn verenigd op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn. Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele resultaat aan haar aandeelhouders. Over het jaar 2021 ging het om een bedrag van 188 miljoen euro. Op 15 mei 2023 maakt Nederlandse Loterij haar afdracht over 2022 bekend.