Logo Nederlandse loterij

Nederlandse Loterij neemt meerderheidsbelang in Lotify

Rijswijk, Nederlandse Loterij neemt een meerderheidsbelang in Lotify, een digitaal platform voor het organiseren van fondsenwervende loterijen en winacties. Met deze totaaloplossing faciliteert Nederlandse Loterij haar beneficianten en andere fondsenwervende partijen met het organiseren van een eigen loterij of winactie, die voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving.

Met bijna 300 jaar ervaring is Nederlandse Loterij dé expert in organiseren van verantwoorde en leuke kansspelen. Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele resultaat aan Nederland. Nederlandse Loterij ondersteunt haar beneficianten niet alleen met de jaarlijkse afdracht, maar helpt hen nu ook met het faciliteren van een eigen loterij of promotioneel kansspel waarmee zij extra inkomsten kunnen genereren. Om dit te kunnen doen, heeft Nederlandse Loterij een meerderheidsbelang genomen in Lotify. In 2019 heeft Nederlandse Loterij al een succesvolle pilot uitgevoerd met het platform.

Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij: “Bij veel sportclubs en goede doelen staan de inkomsten onder druk. Een eigen loterij is voor sportbonden, -verenigingen en goede doelen een interessante manier om meer fondsen te werven, maar zij missen soms de kennis, middelen en mankracht om een eigen fondsenwervende loterij of winactie efficiënt te organiseren. Nederlandse Loterij kan vanaf nu daarbij helpen en draagt zo bij aan de regulering van vaak lokale initiatieven. Dat sluit naadloos aan bij onze rol als uitvoerder van het Nederlandse kansspelbeleid.”

Guy van Iperen, CEO van Lotify: “Sinds wij Lotify zijn gestart is de drijfveer voor ons: sociaal impact maken. Met ons platform faciliteren wij een moderne vorm van fondsenwervende loterijen en winacties. Wij geloven dat dit voor goede doelen en verenigingen de oplossing is, om op een leuke en verantwoorde manier meer funding op te halen. Door de samenwerking met Nederlandse Loterij voegen wij bijna 300 jaar ervaring met kansspelen toe aan Lotify. Op deze manier kunnen we nog meer organisaties bereiken om op een verantwoorde wijze loterijen en winacties te organiseren en om daarmee nog meer impact te maken.”

Totaaloplossing voor het organiseren van loterijen
Lotify biedt een totaaloplossing voor het organiseren van loterijen en promotionele winacties en faciliteert alles op het gebied van wet- en regelgeving, techniek, de uitgifte van lotnummers, de loterijtrekking, deelnemerscommunicatie, incasso’s en uitbetalingen.

Over Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland, met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. In 2020 heeft Nederlandse Loterij 928,9 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Nederlandse Loterij geeft jaarlijks vrijwel haar gehele resultaat aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2020 ging het om een bedrag van 168,5 miljoen euro.