Logo Nederlandse loterij

Nederlandse Loterij steunt amateurvoetbal met 4,4 miljoen euro

Rotterdam/Rijswijk, Nederlandse Loterij steunt de KNVB met een bedrag van 4.473.828 euro. Het bedrag besteedt de KNVB volledig aan de ontwikkeling van het amateurvoetbal in Nederland. Voorafgaand aan de TOTO KNVB Bekerfinale in De Kuip ontving KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee een symbolische cheque uit handen van Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB: “We zijn enorm blij met deze bijdrage van Nederlands Loterij. Hiermee kunnen we onder meer zorgen voor verdere groei van het meiden- en vrouwenvoetbal en zorgdragen voor de aanwas van nieuwe leden. Verder is er extra aandacht voor het behoud van leden en willen we verenigingen ondersteunen met het ontwikkelen van technisch kader en het werven en behouden van (club)scheidsrechters.”

Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij: “Nederlandse Loterij draagt bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Met onze steun aan het Nederlandse amateurvoetbal kunnen alle voetballers nog beter trainen en spelen bij hun eigen club. Daarvoor dank ik ook alle deelnemers aan onze spellen, want door mee te spelen steunen zij de Nederlandse sport.”

Nederlandse Loterij maakt 17 mei aanstaande bekend wat de totale afdracht is aan de Nederlandse sport, 18 goede doelen en de Nederlandse samenleving over het jaar 2021.

Over Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. In 2020 heeft Nederlandse Loterij 928,9 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele resultaat aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2020 ging het om een bedrag van 168,5 miljoen euro.