Logo Staatsloterij

Tal van BN’ers en influencers gaan deze feestdagen op ‘oliebollenbezoek’

Staatsloterij en Kansfonds roepen Nederland op iemand die extra aandacht verdient te verrassen met #oliebollenbezoek

Rijswijk, De feestdagen zijn voor de meeste mensen een tijd van gezelligheid, warmte en samenzijn, maar dit is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo zijn er ook mensen die juist in deze tijd van het jaar wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze niemand in hun omgeving hebben om de feestdagen mee te vieren, ze het financieel zwaar hebben of kampen met persoonlijke problemen. Een klein gebaar kan dan veel betekenen. Staatsloterij doet daarom samen met Kansfonds aan alle Nederlanders de oproep om tussen Kerst en Oud en Nieuw extra om te kijken naar de mensen in hun omgeving die het deze wintermaanden misschien extra moeilijk hebben. Op dinsdag 27 december voegen collega’s en ambassadeurs van Nederlandse Loterij, samen met bekende sporters, BN’ers en influencers de daad bij het woord. Zij gaan dan op #oliebollenbezoek bij iemand in hun omgeving, of bij initiatieven van Kansfonds.

In samenwerking met Kansfonds - één van de goede doelen waaraan Nederlandse Loterij verbonden is - doet Staatsloterij deze speciale oproep om mensen in je omgeving extra aandacht te geven. Thomas van Vessem van Nederlandse Loterij; “al 65 jaar werkt Kansfonds aan een samenleving waarin we naar elkaar omkijken en ieder mens telt, een dak boven het hoofd heeft, voldoende geld heeft om van te leven én het gevoel heeft erbij te horen. Een krachtige en belangrijke missie die wij, vanuit Nederlandse Loterij, een bijzonder warm hart toe dragen. Om mensen die het in deze tijd van het jaar (extra) moeilijk hebben een hart onder de riem te steken, introduceert Staatsloterij samen met Kansfonds #oliebollenbezoek en nodigen zij iedereen uit om mensen in hun omgeving extra aandacht te geven”.

Kees Tol - die op 29 december op televisie de talentenjacht ‘De Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland’ presenteert - geeft de aftrap voor deze hartverwarmende actie en roept heel Nederland op om op #oliebollenbezoek te gaan. Verschillende bekende Nederlanders - onder wie Laura Ponticorvo, Pieter van den Hoogenband, Jetze Plat, Hugo Kennis, Kees Tol, Airen Mylene en Sven Kramer - treden in zijn voetsporen en zetten tussen Kerst en Oud en Nieuw iemand die hen na aan het hart staat in het zonnetje.

Meer informatie over #oliebollenbezoek vind je hier

Over Nederlandse Loterij
Staatsloterij is onderdeel van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino, en TOTO Winkel. In 2021 heeft Nederlandse Loterij 2.467 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse Sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2021 ging het om een bedrag van 188 miljoen euro.

Over Kansfonds
Niemand kan zonder thuis. Een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben. Ze missen wat nodig is voor een menswaardig bestaan. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren in een samenleving waarin we omzien naar elkaar. Daarom helpt Kansfonds thuisgeven. Samen ontdekken hoe het anders kan en wat de maatschappelijke oorzaken zijn van ‘geen thuis’. Gedurfde oplossingen uitproberen. Én een vliegwiel zetten op wat werkt. Net zo lang tot iedereen een thuis heeft.