Logo Nederlandse loterij

Vier nominaties voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2022

Rijswijk, Er zijn vier prachtige initiatieven genomineerd voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. Op 7 november pitchen de vier inzenders hun plannen aan de jury en wordt er bekendgemaakt wie 50.000 euro wint voor het goede doel.

De genomineerden zijn:

Stap je beter’ is een zeer succesvolle wandeltherapie voor kankerpatiënten. Naast lotgenotencontact zorgt Stap je beter ervoor dat mensen er mentaal weer wat sterker voor staan.

‘Laat Het Licht Aan’, is een theatervoorstelling gericht op jongeren die worstelen met depressiviteit. Zij helpen deze groep om de eerste stappen te nemen naar nieuwe energie en motivatie.

‘Het 2-daagse G-sport festival’ is een droom van Sportief Plus uit Delft. Zij willen G-sporters en hun families, mantelzorgers en begeleiders laten stralen tijdens een groot inclusief sportief evenement.

‘Stichting KLABU’ De stichting KLABU heeft een plan om jongeren in aanmeldcentrum Ter Apel wat positieve afleiding te geven door ze te laten sporten. Dit brengt de jongeren met elkaar in verbinding en geeft een mentale boost.

Over de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs
Nederlandse Loterij reikt in 2022 voor de vijfde keer de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs uit. De prijs is in het leven geroepen om initiatieven te steunen die letterlijk mensen in beweging brengen. Vanuit de missie Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken stimuleert de grootste prijzenloterij van Nederland met deze prijs lokale initiatieven. De winnaar ontvangt een cheque van €50.000 en de drie andere initiatieven ontvangen €5.000. De vijfkoppige jury bestaande uit Fien Vermeulen, Pieter van den Hoogenband, Hugo Borst, Marjan Olfers en Hedy d’Ancona bepalen samen wie de winnaar wordt van de editie van 2022. Op 7 november wordt de uitslag tijdens een feestelijke prijsuitreiking te Amsterdam bekend gemaakt.