Logo Nederlandse loterij

Arjan Blok op termijn nieuwe CEO Nederlandse Loterij

Rijswijk, De Raad van Commissarissen van Nederlandse Loterij heeft donderdag 9 november aangekondigd dat Arjan Blok op termijn de nieuwe CEO van Nederlandse Loterij wordt. Arjan Blok is op dit moment CFO en medebestuurder bij de kansspelorganisatie. Zijn benoeming gaat in bij het einde van de laatste termijn van Niels Onkenhout, de huidige CEO van Nederlandse Loterij, uiterlijk 1 september 2024.

Alexander Pechtold, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Nederlandse Loterij: “Namens de RvC wil ik allereerst mijn oprechte waardering uitspreken over het bestuur van Nederlandse Loterij, met Niels Onkenhout als CEO en Arjan Blok als CFO. In de afgelopen zeven jaar hebben zij Nederlandse Loterij mede ontwikkeld tot een gezond huis voor sterke spelmerken, waarbij het belang van de speler altijd bovenaan staat door middel van een onderscheidend verantwoord spelen-beleid en een groeiende afdracht terug naar de maatschappij.

In gesprekken over een opvolger van Niels, gezien het naderende einde van zijn laatste termijn, kwam Arjan naar voren als ideale kandidaat. Onder leiding van Arjan is de organisatie na de fusie in 2016 zich gaan kenmerken door continue positieve financiële resultaten. Tevens heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het versnellen van de digitale transformatie. Als medebestuurder heeft hij veel kennis van de organisatie en kan hij zorgdragen voor continuïteit in het bedrijf. We hebben er alle vertrouwen in dat we op termijn met deze nieuwe Raad van Bestuur – aangevuld met een nieuw te werven CFO – een sterk team hebben staan om Nederlandse Loterij naar een volgend hoofdstuk te brengen.”

Niels Onkenhout is in 2016 gestart als CEO om de twee kansspelorganisaties, De Lotto en De Nederlandse Staatsloterij, te fuseren tot de grootste en meest verantwoorde aanbieder van Nederland: Nederlandse Loterij. In zijn zeven jaar als CEO heeft Nederlandse Loterij record-afdrachten en daarmee grote impact gerealiseerd voor de Nederlandse maatschappij, sport en goede doelen. De laatste termijn van Niels Onkenhout loopt tot 1 september 2024.