Logo Nederlandse loterij

Eindhovens project wint 50.000 euro met maatschappelijk initiatief The Floor Is Yours

Pieter van den Hoogenband overhandigt cheque aan initiatiefnemers

Rijswijk, Eindhovens initiatief The Floor Is Yours van stichting Nederlandse Breaking League heeft vandaag de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs gewonnen. Daarmee blijft het initiatief tientallen andere maatschappelijke projecten voor en mag het 50.000 euro op de rekening bijschrijven om het project verder te laten groeien.

De vakjury, bestaande uit Hedy d’Ancona, Pieter van den Hoogenband, Hugo Borst, Marjan Olfers en Fien Vermeulen, vertegenwoordigen verschillende sectoren in de sport, gezondheid, welzijn en beweging. Op basis van diverse criteria zoals impact, creativiteit, uitvoerbaarheid, moed en originaliteit beoordeelde de jury alle inschrijvingen en bepaalde het vier genomineerden. The Floor Is Yours werd uiteindelijk verkozen tot winnaar.

Jaïr Franken, initiatiefnemer van de Nederlandse Breaking League: 'Met deze prijs kunnen we zo veel mensen blij maken. We wilden de komende jaren The Floor Is Yours graag uitbreiden naar nog meer steden in Nederland. Met deze prijs kunnen we dat wat sneller realiseren en meer mensen inspireren met breaking.'

Andere genomineerden waren Stichting Special Heroes met ShuffleSports, Stichting Life Goals met Life Goals Youth en Stichting De Harde Leerschool met Back in the Game.

Over The Floor Is Yours
Bij The Floor Is Yours maken kinderen en jongeren kennis met breaking en ontwikkelen ze in een groep hun persoonlijke vaardigheden en skills. Dit gebeurt in de haarvaten van de Nederlandse samenleving; in de wijken van steden, waar hiphop de meest invloedrijke jongerencultuur is. 

Nederlandse Loterij In Beweging Prijs
Nederlandse Loterij heeft als missie om bij te dragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Jaarlijks beloont zij een bijzonder initiatief dat Nederland letterlijk en figuurlijk in beweging brengt. Dit jaar wordt de prijs voor de zesde keer uitgereikt.