Logo Staatsloterij

Grootscheepse zoektocht naar winnaars Oudejaarstrekking 2022

Staatsloterij doet landelijke zoektocht om winnaars prijzengeld van in totaal 3,95 miljoen euro op te sporen

Rijswijk, Staatsloterij doet een uiterste poging om winnaars van de Oudejaarstrekking 2022 die zich nog niet hebben gemeld te vinden. Bij elkaar gaat het om 478.885 winnende lotnummers, met een totaalbedrag van bijna 3,95 miljoen belastingvrij, die tot nu toe nog niet geclaimd zijn door de prijswinnaars. Zij hebben tot 31 december 2023 23.59 uur de tijd om dat alsnog te doen. Staatsloterij doet daarom een laatste oproep om alle winnaars alsnog te bewegen hun winnende loten in te leveren. Daarom trekken er vandaag en morgen vliegtuigjes over Nederland met de tekst: ‘478.885 loten zoeken winnaar!”

Jaarlijks komt het voor dat spelers hun winnende Oudejaarslot niet verzilveren. Daarbij gaat het altijd om loten die in de winkel zijn gekocht, want loten die online zijn gekocht of via een abonnement worden automatisch aan de winnaar overgemaakt. Om een prijs op te halen, moet de winnaar zich met het Oudejaarslot melden bij een verkooppunt van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is. Het lot is een jaar geldig. Dit betekent dat winnaars tot uiterlijk 31 december 23.59 uur de tijd hebben om hun prijs te innen. De tijd begint dus te dringen, winnaars hebben nog slechts iets meer dan een maand de tijd om hun lot in te leveren. Wanneer winnende loten niet worden geclaimd, gaat het niet opgehaalde prijzengeld naar de afdracht aan achttien goede doelen, NOC*NSF en de Nederlandse staat.

Vliegtuigjes in alle provincies de lucht in met ultieme oproep Michael Kastelijns, Business Director van Staatsloterij: “Dit jaar ligt er een totaalbedrag van 3,95 miljoen euro aan prijzengeld te wachten dat niet nog niet door de winnaars is verzilverd. Hieronder vallen onder andere de elektrische MINI’s die kopers van een Oudejaarslot elk jaar kunnen winnen, maar ook een groot aantal kleine geldprijzen. In de komende weken gaan we een uiterste inspanning doen om alle winnaars op te roepen om thuis toch nog een keer te zoeken naar het winnende lot en hun Oudejaarslot zo snel mogelijk te verzilveren.”

Staatsloterij gaat niet over één nacht ijs: zo stuurt zij vandaag en morgen vliegtuigjes de lucht in over heel Nederland, met aan alle winnaars de oproep zich zo snel mogelijk met hun winnende Oudejaarslot te melden.

Zoektocht winnaars elektrische MINI’s krijgt vervolg Ook de landelijke zoektocht naar de drie winnaars van elektrische MINI’s en twee ‘halve MINI’s’ - want spelend met een half Oudejaarslot - gaat, net als in voorgaande jaren, onverminderd voort. Kastelijns: “Wij weten waar deze vijf winnende, nog niet geïncasseerde loten zijn verkocht. Daarom brengen wij vandaag de nog niet opgehaalde MINI’s naar enkele van de verkooppunten waar deze winnende Oudejaarsloten zijn verkocht. Daar wordt de nog niet opgehaalde prijs - met het lotnummer er prominent op weergegeven - duidelijk zichtbaar op de stoep neergezet bij het verkooppunt, in de hoop hiermee extra aandacht te krijgen voor de zoektocht naar de nog onbekende winnaars.

We willen zo een ultieme poging doen om ook deze onbekende prijswinnaars te vinden en ze aan het einde van dit jaar een leuke verrassing bezorgen.”

De locaties waar de MINI’s zijn gevallen zijn Nieuwegein, ’s Gravenzande, Doetinchem, Den Haag en Arnhem.