Logo Eurojackpot

Inwoner Soest wint 363.831,70 euro bij Eurojackpot

Rijswijk, Een Eurojackpot-speler uit Soest mag 363.831,70 euro bijschrijven op zijn/haar rekening. De speler won dit bedrag bij de trekking van dinsdag 17 januari.

De getallen 16 – 6 – 35 – 11 - 44 en de bonusgetallen 6 – 2 werden getrokken. Naast de Nederlandse winnaar, won een Eurojackpot-speler uit Polen hetzelfde bedrag.

Winnaar
De winnaar speelde online mee, waardoor het bedrag automatisch op zijn/haar rekening wordt gestort. Het gaat om een brutoprijs, waarvan 29,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden. Nederlandse Loterij stelt het belang van prijswinnaars voorop en maakt daarom hun gegevens niet bekend. ‘Een prachtig begin van 2023 voor deze speler. Winnaars van grote geldprijzen worden uitgenodigd op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is. Hij of zij ontvangt indien gewenst advies en begeleiding bij de nieuwverworven rijkdom’, aldus Bjorn Rosner, woordvoerder en prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij.

Jackpot
De jackpot van 60 miljoen euro is niet gevallen. Bij de volgende trekking van Eurojackpot op vrijdag 20 januari is de verwachte jackpotstand 71 miljoen euro.

Over Eurojackpot
Eurojackpot wordt gespeeld in achttien Europese landen. Iedere dinsdag- en vrijdagavond is de trekking, met een jackpot die kan oplopen tot 90 miljoen euro. Eurojackpot is een spel van Nederlandse Loterij. In 2020 heeft Nederlandse Loterij 928,9 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele resultaat aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2020 ging het om een bedrag van 168,5 miljoen euro.