Logo Staatsloterij

Nederland in één klap zeven miljonairs rijker na Staatsloterij-trekking

Staatsloterij roept winnaars Jackpot op zich te melden

Rijswijk, Nederland is sinds gisteren zeven kersverse miljonairs rijker. Tijdens de Staatsloterij-trekking die op elke tiende van de maand plaatsvindt, is de hoofdprijs van één miljoen euro netto namelijk gewonnen door een inwoner van Capelle aan den IJssel én bovendien won een speler in Goeree-Overflakkee ook één miljoen euro netto in de XL-trekking. Als klap op de vuurpijl is óók de Jackpot van 16,3 miljoen euro gevallen op vijf 1/5 loten met lotnummer FO 72702. De winnaars delen de Jackpot en winnen elk 3.260.000 euro belastingvrij.

Het winnende lotnummer in Capelle aan den IJssel is DY 08027 en in Goeree-Overflakkee is de hoofdprijs op lotnummer CA 79788 gevallen. Het prijzengeld wordt automatisch overgemaakt naar het rekeningnummer van deze abonneespelers.

Vier van de winnaars van de Jackpot hebben hun lot in een winkel gekocht. Deze winnende loten zijn verkocht in Utrecht (stad), gemeente De Bilt, Zandvoort en Zeist. Deze anonieme spelers hebben zich tot nu toe nog niet gemeld. Staatsloterij roept daarom iedereen in deze gemeentes op om nog één keer extra goed in hun keukenlaatjes of in hun portemonnee te kijken. Want hierin zit wellicht het winnende lot waarop de Jackpot van deze maand gevallen is. Het laatste 1/5de lot is gewonnen door een abonneespeler uit gemeente Roosendaal. Het prijzengeld wordt automatisch overgemaakt naar het rekeningnummer van deze speler.

“Wat een begin van 2023 voor deze Staatsloterij-spelers. Het is heel bijzonder dat Nederland in één keer maar liefst zeven nieuwe miljonairs rijker is geworden. We willen hen hartelijk feliciteren met deze fantastisch prijs”, aldus Thomas van Vessem, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij, waarvan Staatsloterij onderdeel is. “Wij roepen alle winnaars op om zich bij ons te melden, zodat we de prijs kunnen uitbetalen en hen ‘Eerste Hulp bij Geluk’ te kunnen verlenen, want 3.260.000 euro is een bijzonder hoge prijs.”

Jackpot op 10 februari is 7,5 miljoen euro
De jackpot staat bij de volgende trekking op 10 februari op 7,5 miljoen euro belastingvrij. De kans dat hij dan valt is 1 op 7.

Op 27 april vindt de Koningsdagtrekking plaats. De hoofdprijs van deze trekking bedraagt 20 jaar lang, 250.000 euro netto per jaar.

Anonimiteit winnaars
Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend