Logo Nederlandse loterij

Nederlandse Loterij lanceert Innovatielab

Rijswijk, Nederlandse Loterij lanceert haar eigen Innovatielab: een open innovatieplatform waarop alle visionairs worden uitgedaagd om met oplossingen te komen voor uitdagingen van Nederlandse Loterij. Het bedrijf wil samen met derden innovaties ontwikkelen, die bijdragen aan de missie en toekomstbestendigheid van Nederlandse Loterij.

“Wij geloven dat veel van de innovaties die wij zoeken al in de buitenwereld bestaan. Het is de kunst die op het vizier te krijgen, samen te werken en te schalen. Daarom stellen wij ons open en starten wij het Innovatielab. Het Innovatielab biedt kansen om met Nederlandse Loterij te werken aan maatschappelijke uitdagingen en met onze sterke merken. Dit creëert uitgelezen kansen om innovatieve ondernemers en bedrijven een vliegende start te bieden.” aldus Collin Mous, Hoofd Strategie & Innovatie.

Innoveren en samenwerken
Nederlandse Loterij daagt iedereen uit om met uitdagingen en aandachtsgebieden voor innovatie aan de slag te gaan. Eenieder die denkt de oplossing voor één van de uitdagingen te hebben, kan dit insturen en maakt hiermee kans op een innovatiebudget voor het ontwikkelen en uitwerken van een prototype of pilot.

Mous: "Het speelveld van kansspelen is de laatste jaren enorm veranderd. Het is daarom nog belangrijker geworden om te blijven ontwikkelen en innoveren om aan te blijven sluiten bij de behoefte van onze klanten. We willen een duurzaam en toekomstbestendig aanbod bieden aan onze spelers, waarbij consumentenbescherming, voorkomen van verslaving, fraude en illegaliteit centraal staan. Onze ambitie is om samen verantwoord te innoveren.”

De eerste uitdaging
De eerste uitdaging is voor pioniers met innovatieve oplossingen om Staatsloterij abonnees meer waarde te bieden en zo hun betrokkenheid en tevredenheid bij het merk te vergroten. Lees hier meer over deze challenge en het Innovatielab.