Logo Staatsloterij

Nederlandse topsport wenst Oranjeleeuwinnen massaal succes in aanloop naar eerste wedstrijd op het WK

Onder andere Ronald Koeman, Tess Wester, Sven Kramer en Churendy Martina geloven in de OranjeLeeuwinnen

Rijswijk, De OranjeLeeuwinnen hebben in aanloop naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland samen met Staatsloterij nagedacht over de boodschap van de nieuwste Staatsloterij campagne. Geen nadruk op het verschil tussen mannen- en vrouwenvoetbal, maar creëren van het Oranjegevoel in Nederland. “Dat gevoel hebben we nodig”, aldus de Leeuwinnen.

Topsporters
Onder andere bondscoach van het Nederlands mannenelftal Ronald Koeman, voormalig Ajax-hoofdtrainer John Heitinga en meervoudig Olympisch kampioen Sven Kramer wensen ‘onze’ Oranjeleeuwinnen, daags voor aanvang van de eerste groepswedstrijd veel succes toe in een persoonlijke videoboodschap. Ook Churandy Martina, Anouk Hoogendijk, Leonne Stentler en Tess Wester steken de Leeuwinnen een hart onder de riem. Zij roepen Nederland op massaal achter de OranjeLeeuwinnen te staan, want: We winnen pas echt als iedereen er in gelooft.

Met deze campagne geeft Staatsloterij, al 24 jaar partner van de KNVB, gevolg aan de campagne rondom het EK Voetbal voor vrouwen van 2022. Ook hier werkten de OranjeLeeuwinnen actief mee aan de boodschap van de campagne.

Kamp Seedorf
KNVB en Staatsloterij werkten in aanloop naar het WK Voetbal ook samen met Kamp Seedorf. Kamp Seedorf heeft in totaal zeven kunstwerken gemaakt, geïnspireerd door enkele speelsters uit het team. Het kunstwerk dat aan de gevel hangt van het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is, markeert zelfs de grootste uitingsvorm ooit van Kamp Seedorf.