Logo Toto

Partnership Azerion Vrouwen Eredivisie en TOTO maakt 22 extra live duels op tv mogelijk

Rijswijk, TOTO wordt partner van de Azerion Vrouwen Eredivisie. De samenwerking geeft een extra impuls aan de verdere groei van deze topcompetitie. De KNVB en ESPN kunnen daardoor met 22 extra live wedstrijden op tv de zichtbaarheid van de Azerion Vrouwen Eredivisie vergroten.

Dit betekent een verdubbeling van het aantal live wedstrijden op ESPN. Deze extra live wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie zullen in beginsel gespeeld worden op zaterdag om 14.00 uur en te zien zijn op ESPN 1, het open net van ESPN.

“De KNVB heeft als doel om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen en de Azerion Vrouwen Eredivisie is hier uiteraard een belangrijk onderdeel van. Door de samenwerking met TOTO kunnen we de zichtbaarheid van de competitie fors vergroten, waardoor fans de competitie vanaf komend seizoen beter kunnen volgen. Bovendien vergroten we hiermee onze commerciële waarde. Wij zijn daarom heel blij dat we met TOTO, na naamgever Azerion en launching partner ING, een nieuwe partner van de Azerion Vrouwen Eredivisie mogen verwelkomen”, aldus Dave Dekker, directeur commercie KNVB.

Joost Zuure, head of sponsoring en beneficianten van Nederlandse Loterij: “Als allergrootste supporter van de sport wil Nederlandse Loterij iedereen laten sporten en bewegen. Daar dragen we jaarlijks aan bij, met het doorgeven van een groot deel van onze opbrengst aan de sport. Bovendien steunen wij nadrukkelijk het vrouwenvoetbal. Ook met ons spel TOTO, als sponsor van vier Vrouwen Eredivisie-clubs en vanaf dit seizoen als trotse partner van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Meer exposure maakt de Azerion Vrouwen Eredivisie tot dé inspiratiebron voor elke voetballer.”

Over TOTO
TOTO staat voor betrokkenheid bij de Nederlandse sport en voor verantwoord spelen. In dat kader hanteren de KNVB en Nederlandse Loterij, waar TOTO onderdeel van is, sinds 2020 de Gedragscode Sportweddenschappen, die een eerlijk, transparant en integer verloop van voetbalwedstrijden en de weddenschappen erop waarborgt. Daarnaast is het programma Rugdekking een initiatief van de KNVB en TOTO, om meespelen met sportweddenschappen leuk te houden en de risico’s van gokken bespreekbaar te maken.

TOTO is op 24 februari 1957 opgericht door de KNVB. ‘Door de sport, voor de sport’ was het motto bij de start van de eerste nationale toto. En dat is het nog steeds, want jaarlijks geeft Nederlandse Loterij een groot deel van haar opbrengst door aan de Nederlandse sport. In 2022 ging er onder meer 4,1 miljoen euro naar het Nederlandse amateurvoetbal.

De samenwerking tussen de Azerion Vrouwen Eredivisie en TOTO is vastgelegd voor 1 juli 2023.