Logo Toto

Reactie TOTO op advies online kansspelen Nationaal Rapporteur Verslavingen

Rijswijk, De Nationaal Rapporteur Verslavingen geeft goede adviezen om risico’s op kansspelverslaving te voorkomen. Onze bestaande preventie-, detectie- en interventie-aanpak sluit aan op de aanbevelingen over vroegsignalering en aansluiting op de verslavingszorg. Wij richten ons op het vroeg herkennen van en ingrijpen bij een risicospeler en het voorkomen van problematisch speelgedrag.

TOTO wil spelers van online kansspelen zo goed mogelijk beschermen. Daarom pleiten wij al langer expliciet voor branchebrede afspraken over een gezamenlijke definitie van een probleemspeler en overkoepelende speellimieten. Daarmee voorkomen we dat spelers verder in de problemen komen door van aanbieder naar aanbieder te gaan.

Ook de Rapporteur adviseert overkoepelende speellimieten. De minister heeft echter aangegeven dat de invoering daarvan technisch een uitdaging is. In Duitsland en Spanje werkt men nu aan een dergelijk systeem. Laten we die ontwikkelingen gezamenlijk scherp in gaten houden en met elkaar komen tot een werkbare oplossing.

TOTO wil snel in gesprek met de branche, verslavingszorg, overheid, Kansspelautoriteit en banken over het verbeteren van spelersbescherming. Het is daarom goed dat dit advies zich richt op alle partijen die daarbij een rol kunnen spelen.