Logo Staatsloterij

Staatsloterij zoekt miljonair in gemeente Doetinchem

Winnaar van 1 miljoen euro heeft zich nog niet gemeld

Rijswijk, Staatsloterij zoekt de winnaar van de XL-hoofdprijs van 1 miljoen euro belastingvrij van 10 juni 2023. Het Staatslot met nummer DB 69157 is gekocht in de gemeente Doetinchem. Zaterdag 8 juli vliegt Staatsloterij met een vliegtuigje boven de gemeente Doetinchem met de oproep aan de winnaar om zich te melden.

Het komt voor dat spelers hun winnende lot niet direct verzilveren. Daarbij gaat het altijd om loten die in de winkel zijn gekocht. Om de prijs te kunnen uitkeren, moet de winnaar zich met het Staatslot melden op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is. De winnaar krijgt daar ook advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom.

“Omdat het winnende Staatslot in de winkel is gekocht, weten wij ook niet wie de winnaar van de XL-hoofdprijs van 1 miljoen euro is”, zegt Tonny Dijkhuizen, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij. “We zien vaak dat loten in de winkel worden gekocht door buurtbewoners. Daarom roepen we iedereen in de gemeente Doetinchem op om toch nog een keer thuis te zoeken naar het winnende lot. Om deze oproep kracht bij te zetten, vliegen we zaterdag over de gemeente Doetinchem met de boodschap ‘Staatsloterij zoekt winnaar’. Daarmee hopen we de winnaar snel bij ons op kantoor te mogen ontvangen.”

Anonimiteit winnaars
Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.