Logo Nederlandse loterij

Vier initiatieven maken kans op 50.000 euro om Nederland in beweging te brengen

Rijswijk, De vier genomineerden voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2023 zijn ShuffleSports, Life Goals Youth, The Floor Is Yours en Back In The Game. Deze genomineerde initiatieven, die Nederland letterlijk en figuurlijk in beweging brengen, maken kans op 50.000 euro. De jury maakt op 17 november bekend welk initiatief er met deze prijs vandoor gaat.

De vakjury, bestaande uit Hedy d’Ancona, Pieter van den Hoogenband, Hugo Borst, Marjan Olfers en Fien Vermeulen, vertegenwoordigt verschillende sectoren in de sport, gezondheid, welzijn en beweging. Op basis van diverse criteria zoals impact, creativiteit, uitvoerbaarheid, moed en originaliteit beoordeelde de jury alle inschrijvingen. De volgende vier projecten zijn genomineerd voor de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs 2023:

- Back In The Game van Stichting De Harde Leerschool
Stichting De Harde Leerschool staat voor een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan doen. Die kans creëert de stichting met programma’s over zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Back In The Game voorkomt daarmee schooluitval en biedt perspectief aan (jong)volwassenen die al uitgevallen zijn.
- The Floor Is Yours van de Nederlandse Breaking League
Bij The Floor Is Yours maken kinderen en jongeren kennis met breaking en kunnen zij in een groep hun persoonlijke vaardigheden en skills ontwikkelen. Dit gebeurt in de haarvaten van de Nederlandse samenleving; in de wijken van steden, waar hiphop de meest invloedrijke jongerencultuur is.
- Life Goals Youth van Stichting Life Goals Nederland
Met Life Goals Youth komen jongeren in een sociaal kwetsbare situatie in beweging en leren ze positieve keuzes maken voor de toekomst. Dit doet de stichting met de erkende Life Goals-methodiek waarbij de kracht van sport centraal staat.
-ShuffleSports van Special Heroes Nederland
Meer dan de helft van de jongeren op het vmbo, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs beweegt te weinig. Dat komt door de mismatch tussen bestaande sportinitiatieven en de behoeften van niet-sportende jongeren. Bij ShuffleSports hebben jongeren een centrale rol en worden ze actief betrokken bij het bedenken van nieuw beweegaanbod.

Nederlandse Loterij In Beweging Prijs
Nederlandse Loterij heeft als missie om bij te dragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Jaarlijks beloont zij een bijzonder initiatief dat Nederland letterlijk en figuurlijk in beweging brengt. Dit jaar wordt de prijs voor de zesde keer uitgereikt.