Logo Nederlandse loterij

KNVB ontvangt 4,8 miljoen euro van Nederlandse Loterij voor amateurvoetballend Nederland

Rijswijk, De KNVB en amateurvoetballend Nederland krijgen dit jaar 4.805.820 euro van Nederlandse Loterij. Met haar jaarlijkse afdracht steunt Nederlandse Loterij spelers, coaches, trainers, scheidsrechters en vrijwilligers die zich week in, week uit inzetten voor hun sport.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, kreeg voorafgaand aan de TOTO KNVB Bekerfinale de cheque van Nederlandse Loterij overhandigd. “Dit is opnieuw een prachtig bedrag van Nederlandse Loterij, waar we het Nederlandse voetbalaanbod verder mee kunnen ontwikkelen. Dat doen we bijvoorbeeld met een flexibel voetbalaanbod, nieuwe wedstrijdvormen en spelregels, waarmee we meer mensen willen laten voetballen. Focus ligt onder meer op futsal, het naar een nog hoger niveau brengen van vrouwenvoetbal en meer jeugd werven. Het aantal voetballers in Nederland is mede door Nederlandse Loterij groeiende.”

Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij: “Dit jaar komt ruim 4,8 miljoen euro ten goede aan amateurvoetballend Nederland. Van het zesde elftal tot de topamateurs, van scheidsrechters tot terreinmeesters, iedereen op en rond het veld verdient onze steun. Speel je mee met de spellen van Nederlandse Loterij, dan maak je kans op mooie geldprijzen én steun je de sport. Dus spelers, bedankt! Want een deel van onze opbrengst geven we elk jaar door aan 77 sportbonden, voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland.”

Op 13 mei aanstaande maakt Nederlandse Loterij het totaalbedrag bekend dat over het jaar 2023 wordt doorgegeven aan de samenleving, goede doelen en sport. Vrijwel de gehele opbrengst van Nederlandse Loterij gaat naar het ministerie van Financiën, NOC*NSF en 18 goede doelen voor gezondheid, beweging en welzijn.