Logo Staatsloterij

Nederland koopt dag voor Koningsdag massaal Koningsdagloten; 32.241 loten per uur over de toonbank

Rijswijk, Op de dag voor Koningsdag snelt heel Nederland naar de lokale winkelier voor een Koningsdaglot. Op het toppunt vrijdag vlogen er 32.241 loten per uur over de toonbank. Hiermee lijkt de Koningsdagtrekking van Staatsloterij inmiddels onlosmakelijk verbonden te zijn aan Koningsdag.

Tussen 16:00 uur en 17:00 uur op 26 april worden doorgaans de meeste loten verkocht voor de Koningsdagtrekking. Dit jaar waren dat er dus 32.241, wat gelijkstaat aan 537 loten per minuut. Michael Kastelijns, Business Director Staatsloterij: ‘We kijken er naar uit straks weer prachtige prijzen te mogen uitkeren en de gelukkige winnaars te ontvangen. Met zo veel verkochte loten laten Nederlanders zien samen te geloven in geluk.'

Overigens is de Oudejaarstrekking van Staatsloterij nóg populairder onder Nederlanders. Daar vlogen afgelopen jaar op het hoogtepunt 28 loten per seconde over de toonbank. Dat zijn er ruim 102.000 per uur. Opvallend is dat bij de Oudejaarstrekking de meeste loten worden verkocht op oudejaarsdag zelf. Bij de Koningsdagtrekking is dat dus een dag vóór de trekking.

Het is nog mogelijk een Koningsdaglot te kopen tot zaterdag 27 april 18:00 uur.