Logo Staatsloterij

Staatsloterij-spelers delen massaal uit, 15.000 euro voor Prinses Beatrix Spierfonds

Rijswijk, Spelers van Staatsloterij hebben afgelopen week massaal gestemd voor het goede doel. Maar liefst 60.000 spelers brachten hun stem uit op Het Prinses Beatrix Spierfonds, de Hartstichting of Fonds Gehandicaptensport. Het Prinses Beatrix Spierfonds kreeg de meeste stemmen (36%) en ontvangt 15.000 euro van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is.

Voor het eerst
Het is voor het eerst dat zoveel mensen hun stem uitbrengen bij de ‘Hartjesactie’ van Staatsloterij. Judith van Kranenburg, Manager Goede Doelen Nederlandse Loterij: ‘Met de Hartjesactie komt de missie van Nederlandse Loterij perfect samen; bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. We zijn trots op het feit dat Staatsloterij-speler zo maatschappelijk betrokken is en dat we daarom dit bedrag namens hen mogen doneren aan Het Spierfonds.’

Het Spierfonds: onderzoek naar spierziekten
Met de donatie van €15.000 financiert en stimuleert Het Spierfonds wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten, zodat er medicijnen komen die de achteruitgang bij een spierziekte stoppen. Ook De Hartstichting en Fonds Gehandicaptensport ontvangen een donatie. Zij krijgen €7.500 euro van Nederlandse Loterij.