Logo Eurojackpot

Tien Amsterdammers winnen samen €582.170,60 bij Eurojackpot

Rijswijk, Tien Eurojackpot-spelers hebben bij de trekking van dinsdag 27 februari gezamenlijk €582.170,60 euro gewonnen. De winnaars speelden mee met het Eurojackpot Poulespel waardoor ze de kans op een prijs vergrootten en de winst samen delen. Bij de trekking van dinsdag werden de winnende nummers 15 - 17 - 30 - 38 - 49 en bonusgetallen 1 - 11 getrokken. De spelers uit Amsterdam hadden vijf getallen goed.

De winnende loten werden verkocht bij Primera de Kameleon aan de Karspeldreef in Amsterdam. Mischa Hertel, eigenaar van Primera de Kameleon: ‘Wij hebben sinds vorig jaar januari de winkel overgenomen en zijn nog maar kort begonnen met het verkopen van Eurojackpot Poulespel. Het is hierom leuk en bijzonder dat er zo’n grote prijs in deze winkel gevallen is! We horen vaak dat we gouden handen hebben. Deze bevestiging geeft ons extra motivatie om meer grote prijzen weg te kunnen geven. Het is de winnaars in het mooie Amsterdam-Zuidoost meer dan gegund.’

Prijswinnaarbegeleider van Nederlandse Loterij Bjorn Rosner: ‘We mogen niet één of twee spelers feliciteren, maar tien! Dat gebeurt niet vaak en daarom zijn we extra verheugd de spelers te ontvangen op kantoor van Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onderdeel van is, om de prijs te kunnen uitkeren. Wanneer gewenst verlenen we Eerste Hulp bij Geluk; advies en begeleiding bij deze plotselinge nieuwverworven rijkdom.’

Over Eurojackpot
Eurojackpot wordt gespeeld in achttien Europese landen. Iedere dinsdag- en vrijdagavond is de trekking, met een jackpot die kan oplopen tot 120 miljoen euro. Het Eurojackpot Poulespel wordt aangeboden bij geselecteerde verkooppunten van onder meer Primera en Cigo.

Eurojackpot is een spel van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met tien spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino, Winnitt en TOTO Winkel. In 2022 heeft Nederlandse Loterij 5.829 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2022 ging het om een bedrag van 195 miljoen euro.