Logo Nederlandse loterij

50.000 euro voor initiatief dat Nederland letterlijk of figuurlijk in beweging brengt

Rijswijk, Rijswijk, 18 september 2023 - De inschrijving voor de jaarlijkse Nederlandse Loterij in Beweging Prijs is geopend. Dat betekent dat initiatieven zich weer kunnen inschrijven om kans te maken op 50.000 euro voor hun project. De jury, bestaande uit Pieter van den Hoogenband, Hedy d’Ancona, Fien Vermeulen, Hugo Borst en Marjan Olfers, bepaalt medio november de winnaar.

Pieter van den Hoogenband, Chef de Mission van TeamNL en al jaren jurylid van de prijs: “Het is ieder jaar weer bijzonder om te zien hoeveel mooie initiatieven er worden opgezet. Allemaal met het doel Nederland nog gelukkiger, gezonder en sportiever te maken. Met deze prijs kunnen we weer een aantal van deze initiatieven een duwtje in de rug geven om hun missie te bereiken.’’

Inschrijven voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs is mogelijk tot en met 20 oktober 2023, via deze webpagina.

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs
Nederlandse Loterij heeft als missie om bij te dragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Jaarlijks beloont zij een bijzonder initiatief dat Nederland in beweging brengt. Dit jaar wordt de prijs voor de zesde keer uitgereikt. De winnaar ontvangt 50.000 euro. De andere drie genomineerden winnen ieder 5.000 euro.

Niels Onkenhout, CEO Nederlandse Loterij en initiatiefnemer van de prijs: “Met de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs willen we aandacht geven aan bijzondere projecten die bedacht zijn door en voor Nederlanders. Er zijn de afgelopen jaren prachtige initiatieven voorbij gekomen, die inmiddels zijn uitgegroeid tot gevestigde organisaties. Nederlandse Loterij is blij op deze manier bij te dragen aan een gezond en sportief Nederland.’’

Eerdere winnaars van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs zijn onder andere de Onbeperkte Evenementen van Stichting Sandy Moves, Stichting ‘Oud Geleerd Jong Gedaan’ en ‘ZekerBewegen’ van Judo Bond Nederland.