Algemeen

Eurojackpot is een Europees kansspel met achttien deelnemende landen, waarbij je voor € 2 meespeelt met een lot. Een lotnummer bestaat uit 5 getallen en 2 bonusgetallen.

Er zijn achttien deelnemende landen namelijk; Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Bij Nederlandse Loterij proberen we excessief speelgedrag te voorkomen. We willen graag dat je bij ons speelt, maar niet dat het spel uit de hand loopt. Daarom gelden er speellimieten als je online onze spellen speelt. Bij Lotto, Eurojackpot en Lucky Day samen mag je voor maximaal €100 per dag spelen.

Jammer dat je niet meer op de hoogte wilt blijven over Eurojackpot. Je kan je afmelden van e-mails via de ontvangen mail bij "afmelden" en dit kan ook in jouw account bij Profiel, instellingen en ga vervolgens naar contactvoorkeuren.

Bekijk alle vragen

Speluitleg

Koop je loten bij een van onze verkooppunten, via onze website of onze app. Kies daar je aantal loten en jouw getallen per lot uit. Kies eerst 5 getallen van 1 t/m 50 en vervolgens 2 bonusgetallen van 1 t/m 10. Het fantaseren kan beginnen! Op vrijdagavond vanaf 22:00 uur weet je of je prijs hebt.

Een Eurojackpotlot kost € 2.

Wil je elke week online met dezelfde getallen meespelen? Dat kan op verschillende manieren. Je kunt met jouw loten tot 12 weken vooruit spelen. Of ga naar Mijn Eurojackpot, klik op de loten waarmee je vorige week of eerder hebt meegespeeld. Als je deze uitklapt zie je een button ‘speel deze getallen opnieuw’. Na het afrekenen speel je dan nogmaals met deze getallen mee. Ook via de Eurojackpot app kun je opnieuw met dezelfde getallen spelen.

De wet- en regelgeving met betrekking tot kansspelbelasting is in ieder land anders. Het is dan ook aan te raden om hierover informatie in te winnen wanneer je in een ander land een lot koopt. In Nederland draagt Nederlandse Loterij over alle gewonnen bedragen hoger dan € 449 een percentage van 30,1% kansspelbelasting af aan de belastingdienst. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op het gewonnen bedrag.

Bekijk alle vragen

Jackpot

De Jackpot van Eurojackpot begint altijd bij € 10 miljoen en kan oplopen tot wel € 90 miljoen.

Waarom valt de Jackpot van Eurojackpot bijna nooit in Nederland en wel al een paar keer in Duitsland? Ieder lot maakt in iedere trekking evenveel kans op de Jackpot, of het nu in Nederland of in een ander land is gekocht. Als er in een land meer loten worden verkocht, is de kans dat daar meer en vaker prijzen vallen uiteraard groter. De Jackpot is in 2017 en 2018 toch echt ook (gedeeltelijk) in Nederland gevallen.

Je kiest eerst 5 getallen uit 1 t/m 50 en vervolgens 2 bonusgetallen uit 1 t/m 10. Heb je alle getallen goed dan win je de Jackpot! Als meerdere winnaars 5 getallen en 2 bonusgetallen goed hebben voorspeld, wordt de Jackpot tussen deze winnaars verdeeld.

De Jackpot is minimaal € 10 miljoen. Valt de Jackpot niet dan kan deze, afhankelijk van het aantal verkochte loten, stijgen tot een recordhoogte van wel € 90 miljoen.

Bekijk alle vragen

Prijzen en trekking

Er zijn in totaal 12 prijscategorieën. Naast de Jackpot zijn er nog vele andere mooie geldprijzen te winnen. De hoogte van de prijzen is vooraf niet bekend, maar wordt per trekking bepaald door het totaal aantal verkochte loten uit alle deelnemende landen en het aantal winnaars per prijscategorie. Van de totale inleg per trekking gaat 50% naar het prijzengeld. Dit bedrag wordt volgens vaste percentages verdeeld over de 12 prijscategorieën en het boosterfund. Na de trekking weten we per prijscategorie het aantal winnende loten en de gewonnen prijsbedragen per winnend lot.

De Jackpot is een vast bedrag van minimaal € 10 miljoen. Om er nu zeker van te zijn dat dat bedrag kan worden uitbetaald, gaat 12% van het totale prijzengeld naar het Boosterfund. Het Boosterfund kent een maximale hoogte van € 20 miljoen. Wordt dit bedrag bereikt dan gaat het geld dat boven dit maximum komt, naar de Jackpot.

Elke vrijdag vanaf 22.00 uur is de uitslag bekend. Wil je de uitslag van oudere loten checken, gebruik dan de lotenchecker.

De trekkingsuitslag publiceren we elke vrijdag na 22:00 uur op de website van Eurojackpot. Bekijk de uitslag. Wil je de uitslag van oudere loten checken, gebruik dan de lotenchecker.

Bekijk alle vragen

Account

Met een Nederlandse Loterij account kunnen we zien wie je bent en controleren dat je verantwoord meespeelt met onze spellen. Meespelen met de spellen van Nederlandse Loterij kan alleen als je 18 jaar of ouder bent. Via iDIN controleren we je leeftijd. Daarnaast hebben we diverse speellimieten.

Heb je nog geen Nederlandse Loterij account, maak dan hier een account aan.

Heb je een Nederlandse Loterij account, maar moet je die nog activeren? Activeer hier je account.

Weet je je gebruikersnaam nog? Vraag dan hier een nieuw wachtwoord op en je kunt inloggen op je bestaande account. Weet je je gebruikersnaam niet meer? Tip: dit is vaak je e-mailadres. Is dit het niet? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bekijk alle vragen

Registreren/Inloggen

Je kunt inloggen met je e-mailadres/gebruikersnaam. Als je je wachtwoord of gebruikersnaam niet meer weet, kun je dit opnieuw instellen. Klik op Inloggen en kies daarna voor 'Inloggegevens vergeten?'

In elke e-mail van onze spellen staat je klantnummer. Ook in de bevestigingsmail of brief van je afgesloten abonnement staat je klantnummer vermeld. Kun je je klantnummer niet vinden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Heb je al een account op je bankrekeningnummer, maar weet je niet meer onder welk e-mailadres je dit geregistreerd hebt? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Je speelt mee door een account aan te maken. Dat doe je door op registreren te klikken. Vul je gegevens in, maak een wachtwoord aan en je bent klaar om online te spelen met alle Nederlandse Loterij spellen.

Bekijk alle vragen

Nederlandse Loterij wallet

Vanuit je account bij ‘Wallet & Transacties’ kun je eenvoudig geld opwaarderen naar je wallet door middel van iDEAL en creditcard (Visa en Mastercard). Het minimum bedrag om op te waarderen is €5,-.

Vanuit je account bij ‘Wallet & Transacties’ kun je eenvoudig geld uitbetalen naar je rekening. Het minimum bedrag om uit te betalen is €5,-.

Het overmaken van je gewonnen prijzen kan tot vijf werkdagen duren. Wij doen ons best om het bedrag eerder aan je uit te keren.

Voordat we geld uitbetalen op je bankrekening willen we zeker weten dat je 18 jaar of ouder bent. Dit kun je verifiëren middels iDIN. Dit is heel eenvoudig en duurt maar 2 minuten. Meer informatie over iDIN vind je hier.

Bekijk alle vragen

Direct contact

Wij zijn via Facebook Messenger te bereiken op werkdagen van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 10.00 - 17.00 uur.

We proberen je binnen 24 uur een reactie te geven.

Stuur je bericht naar Eurojackpot

Wij zijn via twitter te bereiken op werkdagen van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 10.00 - 17.00 uur.

We proberen je binnen 8 uur een reactie te geven.

Stuur je tweet naar @eurojackpot_nl

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 10.00 - 17.00 uur.

We proberen je zo snel mogelijk te woord te staan.

Bel ons op 070 550 08 52 tegen normaal tarief.

Het is druk!

Door de maatregelen rondom Covid-19, is het momenteel erg druk bij ons. Je zou ons er erg mee helpen om jouw antwoord te zoeken op onze website. Kom je er echt niet uit? Bel ons bij voorkeur in de namiddag.

Heb je je antwoord niet gevonden?

Misschien zoek je dit:

Heb je een klacht?

Heb je een klacht en kom je er met de klantenservice niet uit, dan kun je terecht bij de Ombudsman. Klik hier voor meer informatie over onze klachtenprocedure.

Speel bewust

Speel bewust betekent dat je je speelgedrag onder controle hebt. Je speelt met wat je kunt missen en je laat je niet in de verleiding brengen om meer in te zetten of meer loten te kopen. Meespelen mag nooit ten koste gaan van het plezier. Lees verder.


Bezoekadres

Nederlandse Loterij
Laan van Hoornwijck 55
2289 DG Rijswijk

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het hoofdkantoor van Nederlandse Loterij gesloten voor bezoek. Wil je een prijs innen? Dat kan nadat je hiervoor een afspraak hebt gemaakt. Neem hierover contact op met klantenservice.