Nederlandse Loterij
Terug

Sportbonden die wij steunen

Wij zijn er voor de sport in Nederland, want sport is belangrijk voor lichaam en geest. We steunen 77 sportbonden en zijn partner van TeamNL. Zo voeren we onze missie uit: bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland!

Enkele voorbeelden

Hockey

Hockey Bond

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) zet zich in voor het werven en behouden van hockeyers en betrokkenen; vanaf de jongste jeugd tot de senioren en van breedtesport tot topsport.

Meer over Hockey Bond

KNRB

De KNRB is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB zet zich in voor deze verenigingen op het gebied van accommodatie, roeiwater, opleidingen en promotie van de roeisport.

Meer over KNRB
Nadine Visser

Atletiekunie

De Atletiekunie brengt mensen verantwoord in beweging. Want als de mens in beweging is, komt dat iedereen ten goede. Met 300 aangesloten atletiekverenigingen, 80 loopgroepen en bijna 2200 loopevenementen per jaar is de Atletiekunie één van de grootste sportbonden van Nederland

Meer over Atletiekunie
Gehandicaptensport

Fonds gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap de mogelijkheid krijgt om te sporten.

Meer over Fonds Gehandicaptensport
Schaatsen

KNSB

Dat we elk jaar tientallen miljoenen aan de sport geven, dat weten veel mensen wel. Maar wat we specifiek voor het schaatsen doen, dat is minder bekend. De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) wil nog meer mensen laten genieten van de schaatssport.

Meer over KNSB
Dani Baijens

Handbalverbond

Het Nederlands Handbalverbond (NVH) probeert voor elke doelgroep met een passend handbalaanbod te komen, van jong tot oud. Het NVH probeert ook zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken over de handbalsport en leden te werven.

Meer over Handbalverbond
Zwemmen

Zwembond

Zwemmen is de sport die bijna ieder kind in Nederland als eerste beoefent. Van jongs af aan leer je zwemmen en zwem je een leven lang. Tijdens de vakantie, baantjes zwemmen als senior of wedstrijden. De KNZB wil mensen in staat stellen om een leven lang te zwemmen.

Meer over Zwembond
Baanwielrennen

KNWU

De Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU) is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Zij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er voor de top- en wedstrijdsport en voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen.

Meer over KNWU