Brandwondenstichting
Terug

Nederlandse Loterij voor goede doelen

Bij onze spellen maak je kans op een geldprijs. Van een tientje tot de Mega Jackpot of elke maand € 10.000. Dankzij jouw deelname kunnen we 18 goede doelen steunen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland. Zoals het Diabetes Fonds, KWF Kankerbestrijding en De Hartstichting. Bijna alles wat we verdienen geven we weg voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Elk jaar weer. Zo konden we over 2023 het prachtige bedrag van € 19.978.052 afdragen aan goede doelen.

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Jaarlijks reiken we de Nederlandse Loterij in Beweging prijs uit aan een initiatief dat Nederland in beweging krijgt. Dit is de grootste maatschappelijke bewegingsprijs in Nederland.

Meer informatie
Irene Schouten

Ambassadeurs

Onze ambassadeurs zetten zich in voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Daar zijn wij erg trots op. We stellen ze daarom graag aan je voor.

Bekijk onze ambassadeurs

Podcast over verantwoord spelen

Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland. Met ons spelmerk TOTO bieden ook we ook online sportweddenschappen en casinospellen aan. Dat doen we op een verantwoorde manier, want het is onze maatschappelijke taak om consumenten te beschermen. Maar hoe gaat het aanbieden van online kansspelen en verantwoord spelen bij Nederlandse Loterij samen? Onze experts vertellen je daar alles over in de podcast ‘Responsible Gaming’. Luister hieronder de podcast.

Met iedere deelname aan onze spellen draag je ook bij aan goede doelen

Doe mee met onze spellen

Hieraan draag jij bij:

Aidsfonds

Aidsfonds

Met de steun van trouwe supporters en donateurs zet Aidsfonds zich in voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. In Nederland en in de rest van de wereld. Aidsfonds gaat voor een wereld zonder hiv en aids.

Lees meer

Brandwonden Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting doet onderzoek naar pijnbestrijding bij brandwonden en alternatieven voor antibiotica. Ook doen ze baanbrekend littekenonderzoek die de droom van de Stichting een stap dichterbij brengt: een toekomst zonder littekens.

Lees meer
Diabetes Fonds

Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en bijbehorende complicaties te voorkomen en te genezen. Om dat te bereiken zamelen zij geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Lees meer
HandicapNL

HandicapNL

HandicapNL wil dat iedereen volwaardig mee kan doen in de samenleving. Om dit te realiseren ondersteunt HandicapNL projecten die mensen met een handicap helpt het heft in eigen handen te nemen en zo hun zelfvertrouwen vergroten.

Lees meer

Hartstichting

Iedereen een gezond hart. Dat is de droom van de Hartstichting. Want een gezond hart is de motor achter je dagelijkse portie energie. Al meer dan 55 jaar ondersteunt de Hartstichting alle harten van Nederland.

Lees meer
Hersenstichting

Hersenstichting

Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Helaas hebben al meer dan 4 miljoen Nederlanders een hersenaandoening. En dat worden er steeds meer. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen.

Lees meer
Kansfonds

Kansfonds

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Het fonds steunt kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken.

Lees meer

KNCV Tuberculosefonds

KNCV Tuberculosefonds zet zich in voor het terugdringen van tuberculose (TBC) in Nederland en wereldwijd. TBC is nog altijd de meest dodelijke infectieziekte ter wereld, met ruim 4.000 sterfgevallen per dag.

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding bindt de strijd aan met kanker, streeft naar meer genezing en naar een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Lees meer
Longfonds

Longfonds

Het Longfonds strijdt voor gezonde longen en tegen ongeneeslijke longziekten. Het komt op voor ieders longen, zowel ziek als gezond.

Maag Lever Darm Stichting

Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting is een onafhankelijke stichting die maag-, lever- en darmziekten wil voorkomen en bestrijden en de kwaliteit van leven van patiënten wil verbeteren.

Lees meer
MIND

MIND

MIND zet zich in voor mensen met psychische problemen en de verbetering van de psychische gezondheid in Nederland. Het fonds werkt ook aan een samenleving waarin mensen met psychische problemen een volwaardige plaats hebben.

Nierstichting

Nierstichting

De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht blijven leven. Ze strijdt voor meer donoren, maakt zich hard voor preventie en werkt aan een draagbare kunstnier.

Oranje Fonds

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin niemand er alleen voor staat. Soms is meedoen namelijk niet gemakkelijk of vanzelfsprekend. Dan is het fijn als mensen voor je klaar staan.

Lees meer
Het Cultuurfonds

Cultuurfonds

Het Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigt men aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

Lees meer
Prinses Beatrix Spierfonds

Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer
ReumaNederland

ReumaNederland

ReumaNederland strijdt voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. De missie is: reuma zo snel mogelijk de wereld uit.

Lees meer
Vfonds

vfonds

Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) steunt jaarlijks meer dan 200 initiatieven en projecten die bijdragen aan een vreedzame samenleving en een sterke democratische rechtsstaat.

Lees meer